02-6700500 שלוחה 1

הפחתת יום הבראה לפי חוק הקפאה והפחתה של דמי הבראה בשנת 2024

כפי שפורסם בהרחבה באגרת המידע של מלם שכר פלוס לחודש אפריל 2024:

  • ביום 23.01.2024 נחתם בין מדינת ישראל ומעסיקים נוספים במגזר הציבורי לבין הסתדרות
    העובדים הכללית החדשה, הסכם קיבוצי שעניינו הפחתת יום הבראה ואי עדכון מחיר יום הבראה בשנת 2024 לטובת הטבות לחיילי מילואים.
  • בהמשך לכך, ביום 18.3.2024 פורסם ברשומות חוק הקפאה והפחתה של דמי  הבראה בשנת 2024 לשם תקצוב הטבות לחיילי מילואים,  התשפ"ד– 2024.
  • בהמשך לכך, ביום 25.3.2024 פרסם הממונה על השכר והסכמי עבודה חוזר עם הוראות הביצוע ליישום ההסכם הקיבוצי בדבר הפחתת יום הבראה ואי עדכון מחיר יום הבראה בשנת 2024 לטובת הטבות לחיילי מילואים.
  • בהמשך לאמור בהוראות וההנחיות שלעיל, תעריפי יום הבראה בשנת 2024 הוקפאו ויישארו בשנת 2024 לפי התעריפים של שנת 2023 , קרי: 418.00 ₪ במגזר הפרטי ו- 471.40 ₪ במגזר הציבורי.


בהמשך לאמור בסעיף 9 בחוק, פרסמו משרד האוצר ומרכז השלטון המקומי הבהרה לפיה יש לגבות שכר בשיעור של יום הבראה אחד גם אצל נושאי משרה שיפוטית אף על פי שאינם זכאות לתשלום קצובת הבראה במשכורתם. בהתאם לכך, במשכורת חודש יולי 2024 בוצעה הפחתת שכר במשכורתם של נושאי משרה שיפוטית בשיעור של תעריף הבראה ליום אחד (471.40 ₪) ובהתאם לאחוז משרתו וחלקיות העסקתו של נושא משרה שיפוטית במהלך שנת 2024.


כמו כן, בניגוד למה שפרסמנו באגרת המידע של מלם שכר פלוס לחודש יוני 2024, ובהמשך להבהרות שהתקבלו ממשרד האוצר לגבי גמלאים המקבלים פנסיה תקציבית, אשר הוקפאה והוצמדה למדד, יש לעדכן תעריף קצובת הבראה עבור אוכלוסיית גמלאים זו לשנת 2024. בעקבות כך, בתוקף מ-1.1.2024 עודכן תעריף יום לתשלום קצובת הבראה לגמלאים המקבלים פנסיה
תקציבית, אשר הוקפאה והוצמדה למדד מ-463 ₪ ל-477 ₪.

ביום 8.2.2022 פורסם ברשומות חוק סיוע לשדרות וליישובי הנגב המערבי (הוראת שעה)(תיקון מס'7), התשפ"ב-2022, המאריך את הטבת המס לתושבי שדרות ויישובי הנגב המערבי בארבע שנים נוספות (עד שנת 2025). בהמשך לכך, ביום 10.2.2022 פרסמה רשות המסים את ההנחיות ליישום ההטבה, לפיהן תוקף ההטבה הוא מתחילת שנת המס 2022 וחודש פברואר יכלול גם החזר רטרואקטיבי של הפרשים מחודש ינואר (בכפוף לזכאות).

ההטבה מעניקה זיכוי במס הכנסה בשיעור של 20% מההכנסה החייבת במס ועד לתקרה שנתית של 246,120 ₪ בשנת המס 2022. זכאים להטבה תושבי יישובים אשר בתיהם, כולם או חלקם, שוכנים במרחק של עד 7 ק"מ מגדר המערכת המקיפה את רצועת עזה (יישובי עוטף עזה), וכן יישובים ואזורים נוספים שמתקיימים בהם אותם השיקולים הביטחוניים שמתקיימים ביישובי עוטף עזה, בשל סמיכותם לגדר המערכת המקיפה את רצועת עזה. הישובים מבקיעים, ברור חייל ודורות נכללים ברשימת זו של ישובים מוטבים.

את ההטבה ניתן לקבל על ידי פנייה למעסיק והצגת אישור מהמועצה המקומית על מגורים בישוב מזכה. לוח הניכויים המשמש מעסיקים יעודכן בהתאם לשינויים בחוק. שכירים שעובדים אצל יותר ממעסיק אחד יכולים לקבל את ההטבה באמצעות תיאום מס במערכת המקוונת. תושבים בישובים מזכים שטרם ערכו תיאום מס לשנת 2022 מוזמנים לערוך אותם במערכת תיאומי המס המקוונת. כמו כן, רשות המיסים תתקן באופן יזום תיאומי מס שהופקו במהלך חודש ינואר, לפני אישור החוק. האישורים המתוקנים ישלחו בדואר וניתן יהיה להורידם באזור האישי באתר רשות המסים..

יצוין כי היות וכבר בחודש ינואר 2022 פרסמה רשות המסים בישראל על הכוונה להאריך את ההטבה, במערכות השכר של מלם שכר לא בוטלה ההטבה האמורה בשכר ינואר ובחודש פברואר בוצע עדכון תקרה בלבד בהתאם לשיעור עליית המדד.

לקבלת הצעה, השאירו פרטים
ונציג שלנו יחזור אליכם

* שימו לב, אנו מטפלים אך ורק בפניות מלקוחות מלם שכר פלוס (נציגי יחידות שכר/ משאבי אנוש של מעסיקים).
איננו מטפלים בפניות מעובדים המשתמשים במערכות מלם שכר פלוס השונות.
במידה והנך עובד.ת, אנא פנה למעסיקך, והמנע.י מלהשאיר אצלנו פנייה.
* הפתרונות שלנו מותאמים לחברות מעל 50 עובדים