עולם השכר בישראל מורכב ממספר שחקנים מרכזיים הפועלים בסביבה דינאמית המשתנה ללא הרף. בין השחקנים ניתן למנות את המעסיקים, העובדים, הגופים המוסדיים, הרגולטורים – ובראשם רשות שוק ההון ביטוח וחסכון, משרד האוצר אגף השכר והסכמי עבודה, מס הכנסה וביטוח לאומי – ולשכות שירות כמו מלם שכר פלוס, המשמשות כגוף מקצועי ומתווך בין כלל הגורמים.
בשנים האחרונות חלו שינויים רגולטוריים משמעותיים, בין היתר בעקבות משברים כלכליים, הקורונה ומלחמת "חרבות ברזל" אשר הובילו לפיטורים, יציאה לחל"ת וגיוסים נרחבים לשירות המילואים.
מלם שכר פלוס – הגורם המקצועי בין הרגולטור למעסיקים
במשך 70 שנות פעילותנו, אנחנו מלווים תהליכים רגולטוריים מרכזיים במגזר הפרטי והציבורי, תוך תכנון, יישום והטמעת פתרונות חדשניים. אנו מספקים לרגולטור מידע ותובנות קריטיות לגבי יכולות היישום של המעסיקים, זיהוי אתגרים אפשריים ומתן חלופות לפתרון.
לדוגמה, באפריל 2023 הובלנו את יישום הנחיית רשות המסים בנוגע לטופס 161, שנועדה להקל על מעסיקים בתהליך סיום העסקה. בשיתוף פעולה עם רשות המיסים ומערך הדיגיטל הלאומי, פיתחנו פלטפורמה דיגיטלית המאפשרת העברת נתונים באופן אוטומטי, מבלי להטיל עומס נוסף על המעסיקים.
דוגמה נוספת היא פתרון לאיתור יתרות פיצויים, שעד כה היוו אתגר משמעותי למעסיקים. בשיתוף רשות שוק ההון, סייענו בפיתוח מנגנון ממוכן המחייב גופים מוסדיים להשיב על שאילתות תוך שעות בודדות, מה שמייעל את תהליך הטיפול בטופס 161.
כפי שמסביר רו"ח סטניסלב ברונפמן, סמנכ"ל מקצועי ומנהל אגף לקוחות ציבוריים במלם שכר פלוס: "הרגולטור מציב לעיתים דרישות מחמירות, אך לא תמיד יש לו את התמונה המלאה לגבי יכולות היישום בפועל. אנו נמצאים בתווך, מתרגמים את הצרכים לרגולציה ישימה, ודואגים שמעסיקים יוכלו לעמוד בדרישות מבלי לפגוע בשוטף של ניהול השכר והעובדים."
מבט לעתיד
השינויים הרגולטוריים צפויים להימשך, ואנו במלם שכר פלוס נמשיך להוביל פתרונות טכנולוגיים ומקצועיים שיאפשרו למעסיקים לעמוד בדרישות המשתנות ביעילות. הידע, הניסיון, הקשר עם הגופים המוסדיים והחדשנות שלנו מבטיחים כי גם בשגרה וגם בעתות משבר, העובדים יקבלו את שמגיע להם והמעסיקים יוכלו לפעול בהתאם לרגולציה בצורה מיטבית.