מפת שוק העבודה האמריקאי לאורך 20 שנים – ולמה זה מעניין אותנו כאן בישראל?

בין 2002 ל-2004 שוק העבודה בארה"ב עבר טלטלות: גלובליזציה מהירה, טכנולוגיה מתפתחת, ומגיפה אחת מרכזית, זוכרים?

מעניין לראות את הדמיית הנתונים שפרסמה לשכת הסטטיסטיקה האמריקאית, שמציגה כיצד 100 עובדים היפותטיים חולקו
על פי מקצועות בשנת 2002 לעומת 2024 – ממנה ניתן להבין איזה תחומים איבדו או הרוויחו נתח במהלך התקופה הזו.

כך תפקידי משרד ומנהלה הצטמצמו מ 18 עובדים ל 12 עובדים תודות לאוטומציה שהחליפה משימות פקידותיות שגרתיות, לפורטלים ולאתרים בהם הלקוחות יכולים להתנהל לבד, עם צ'אטבוטים מבוססי בינה מלאכותית. גם הייצור צנח מ 8 ל 6 עובדים.

המסחר האלקטרוני שקיבל בוסט רציני בשנים האחרונות, גרם לכך שמשרות בתחום התחבורה והלוגיסטיקה, גדלו מ 7 ל 8 עובדים.

בתחום הבריאות אין שינוי לגבי משרות רופאים, אחיות וטכנאים (6 עובדים על כל 100), ומעניין שמספר עובדי הסיעוד בתחום הרפואה עלה מ 2 ל 5 עובדים, משום שיותר אוכלוסייה שחיה יותר שנים, וזקוקה לתמיכה. גם שירותי מזון המשיכו לצמוח, יחד עם שינויי צריכה והרגלי חיים.

התמונה הגדולה ברורה: מקצועות "מסורתיים" מתכווצים ומקצועות השירות, לוגיסטיקה ובריאות – מתרחבים.

למה זה בכלל מעניין אותנו כאן?

כי מגמות גלובליות, טבען להגיע גם לישראל, לעיתים באיחור, וביננו, הן כבר כאן: גם אצלנו הביקוש לעובדי טכנולוגיה עדיין גבוה, גם אצלנו האוכלוסייה המתבגרת דורשת יותר ויותר עובדי עזר וסיעוד, וגם אצלנו המקצועות המסורתיים מצטמצמים, והארגונים מתמודדים עם הצורך להכשיר מחדש, לשמר טאלנטים ולהתאים את מערכות ניהול העובדים לעולם החדש.

עבור מנהלי משאבי אנוש ושכר, המשמעות ברורה:

  1. חייבים להבין שהביקוש לעובדים בעלי כישורים שונים (וחדשים), תלוי לגמרי בהתפתחות הטכנולוגית בעולם, ועל כן חשובה ההתמקצעות והכרת החידושים בתחום.
  2. יותר דגש על גמישות – עבודה היברידית, עבודה במתכונת חלקית ומול שירותי פרילאנסרים.
  3. עולה הצורך במערכות שמספקות תמונת כח האדם בזמן אמת, שמאפשרת תגובות לא בדיעבד ושמאפשרות באמת ללוות את העובד על כל צרכיו וצרכי ההנהלה לאורך כל חייו בארגון.
  4. שילוב של נתונים אנליטיים שמאפשרים לחזות מגמות, לקבל החלטות, תכנן קדימה ולייצר התייעלות עסקית.


לסיכום
זה כבר לא "הסיפור האמריקאי", זה כבר לגמרי ה"סיפור הישראלי". השאלה אם אתם כמעסיקים, ערוכים לכך?

ביום 8.2.2022 פורסם ברשומות חוק סיוע לשדרות וליישובי הנגב המערבי (הוראת שעה)(תיקון מס'7), התשפ"ב-2022, המאריך את הטבת המס לתושבי שדרות ויישובי הנגב המערבי בארבע שנים נוספות (עד שנת 2025). בהמשך לכך, ביום 10.2.2022 פרסמה רשות המסים את ההנחיות ליישום ההטבה, לפיהן תוקף ההטבה הוא מתחילת שנת המס 2022 וחודש פברואר יכלול גם החזר רטרואקטיבי של הפרשים מחודש ינואר (בכפוף לזכאות).

ההטבה מעניקה זיכוי במס הכנסה בשיעור של 20% מההכנסה החייבת במס ועד לתקרה שנתית של 246,120 ₪ בשנת המס 2022. זכאים להטבה תושבי יישובים אשר בתיהם, כולם או חלקם, שוכנים במרחק של עד 7 ק"מ מגדר המערכת המקיפה את רצועת עזה (יישובי עוטף עזה), וכן יישובים ואזורים נוספים שמתקיימים בהם אותם השיקולים הביטחוניים שמתקיימים ביישובי עוטף עזה, בשל סמיכותם לגדר המערכת המקיפה את רצועת עזה. הישובים מבקיעים, ברור חייל ודורות נכללים ברשימת זו של ישובים מוטבים.

את ההטבה ניתן לקבל על ידי פנייה למעסיק והצגת אישור מהמועצה המקומית על מגורים בישוב מזכה. לוח הניכויים המשמש מעסיקים יעודכן בהתאם לשינויים בחוק. שכירים שעובדים אצל יותר ממעסיק אחד יכולים לקבל את ההטבה באמצעות תיאום מס במערכת המקוונת. תושבים בישובים מזכים שטרם ערכו תיאום מס לשנת 2022 מוזמנים לערוך אותם במערכת תיאומי המס המקוונת. כמו כן, רשות המיסים תתקן באופן יזום תיאומי מס שהופקו במהלך חודש ינואר, לפני אישור החוק. האישורים המתוקנים ישלחו בדואר וניתן יהיה להורידם באזור האישי באתר רשות המסים..

יצוין כי היות וכבר בחודש ינואר 2022 פרסמה רשות המסים בישראל על הכוונה להאריך את ההטבה, במערכות השכר של מלם שכר לא בוטלה ההטבה האמורה בשכר ינואר ובחודש פברואר בוצע עדכון תקרה בלבד בהתאם לשיעור עליית המדד.

שתף :

עוד בנושא...

עדכון תוספת מצילים

ביום 21.1.2026 פרסמו מרכז השלטון המקומי בישראל, שלוש הערים הגדולות והסתדרות המעוף הודעה בענייני עובדים מס' 5/2026 בנושא עדכון תוספת מצילים, כדלקמן: תוספת מצילים וותיקים

להמשך הכתבה »

לקבלת הצעה, השאירו פרטים
ונציג שלנו יחזור אליכם