02-6700500 שלוחה 1

עדכון דמי כלכלה לעוזר בכיר לראש רשות מקומית ולעוזר בכיר למנכ"ל רשות מקומית

במהלך חודש דצמבר 2024 אגף השכר והסכמי עבודה הוציא שני חוזרים לראש מינהל הסכמי שכר במרכז השלטון המקומי לעניין עדכון דמי כלכלה לעוזר בכיר לראש רשות מקומית ולעוזר בכיר למנכ"ל רשות מקומית, כדלקמן:

דמי כלכלה

החל מיום 1.9.2024 יעודכן סכום דמי הכלכלה, המאושר לשלם – לעוזר הבכיר לראש רשות מקומית ולעוזר הבכיר למנכ"ל רשות מקומית, לחודש עבור משרה מלאה, כמפורט בטבלה שלהלן:

טבלת דמי כלכלה: עוזר בכיר לראש רשות מקומית - 809.25 שח, עוזר בכיר למנכל רשות מקומית - 622.50 שח.
  • העובד לא יהיה זכאי לדמי אש"ל וכלכלה בארץ ובחו"ל, למעט החזר הוצאות לינה בתפקיד בהתאם לכללים הקבועים במדינה ולפי הצגת קבלות ועד לתקרת תעריפי החשב הכללי.
     

החזר הוצאות טלפון

  • לגבי העוזר הבכיר לראש רשות מקומית יש לפעול בהתאם לכללים המופיעים במכתב מיום 3.6.2024, ואין שינוי בנוגע לכך.
  • לגבי העוזר הבכיר למנכ"ל רשות מקומית יש לפעול בהתאם לכללים המופיעים במכתב מיום 17.7.2022, ואין שינוי בנוגע לכך.

ביום 8.2.2022 פורסם ברשומות חוק סיוע לשדרות וליישובי הנגב המערבי (הוראת שעה)(תיקון מס'7), התשפ"ב-2022, המאריך את הטבת המס לתושבי שדרות ויישובי הנגב המערבי בארבע שנים נוספות (עד שנת 2025). בהמשך לכך, ביום 10.2.2022 פרסמה רשות המסים את ההנחיות ליישום ההטבה, לפיהן תוקף ההטבה הוא מתחילת שנת המס 2022 וחודש פברואר יכלול גם החזר רטרואקטיבי של הפרשים מחודש ינואר (בכפוף לזכאות).

ההטבה מעניקה זיכוי במס הכנסה בשיעור של 20% מההכנסה החייבת במס ועד לתקרה שנתית של 246,120 ₪ בשנת המס 2022. זכאים להטבה תושבי יישובים אשר בתיהם, כולם או חלקם, שוכנים במרחק של עד 7 ק"מ מגדר המערכת המקיפה את רצועת עזה (יישובי עוטף עזה), וכן יישובים ואזורים נוספים שמתקיימים בהם אותם השיקולים הביטחוניים שמתקיימים ביישובי עוטף עזה, בשל סמיכותם לגדר המערכת המקיפה את רצועת עזה. הישובים מבקיעים, ברור חייל ודורות נכללים ברשימת זו של ישובים מוטבים.

את ההטבה ניתן לקבל על ידי פנייה למעסיק והצגת אישור מהמועצה המקומית על מגורים בישוב מזכה. לוח הניכויים המשמש מעסיקים יעודכן בהתאם לשינויים בחוק. שכירים שעובדים אצל יותר ממעסיק אחד יכולים לקבל את ההטבה באמצעות תיאום מס במערכת המקוונת. תושבים בישובים מזכים שטרם ערכו תיאום מס לשנת 2022 מוזמנים לערוך אותם במערכת תיאומי המס המקוונת. כמו כן, רשות המיסים תתקן באופן יזום תיאומי מס שהופקו במהלך חודש ינואר, לפני אישור החוק. האישורים המתוקנים ישלחו בדואר וניתן יהיה להורידם באזור האישי באתר רשות המסים..

יצוין כי היות וכבר בחודש ינואר 2022 פרסמה רשות המסים בישראל על הכוונה להאריך את ההטבה, במערכות השכר של מלם שכר לא בוטלה ההטבה האמורה בשכר ינואר ובחודש פברואר בוצע עדכון תקרה בלבד בהתאם לשיעור עליית המדד.

לקבלת הצעה, השאירו פרטים
ונציג שלנו יחזור אליכם

* שימו לב, אנו מטפלים אך ורק בפניות מלקוחות מלם שכר פלוס (נציגי יחידות שכר/ משאבי אנוש של מעסיקים).
איננו מטפלים בפניות מעובדים המשתמשים במערכות מלם שכר פלוס השונות.
במידה והנך עובד.ת, אנא פנה למעסיקך, והמנע.י מלהשאיר אצלנו פנייה.
* הפתרונות שלנו מותאמים לחברות מעל 50 עובדים