02-6700500 שלוחה 1

קיצור שבוע עבודה לעובדים במגזר הציבורי ושירות המדינה

שבוע העבודה של חלק מעובדי המגזר הציבורי ושירות המדינה קוצר לאחרונה. 

נשתף אתכם בכמה מהמטרות שעמדו מאחורי ההסכם הקיבוצי בין מדינת ישראל ובין ההסתדרות בעניין קיצור שבוע העבודה של עובדים אלה: 

✅ העלאת פריון העבודה

✅ שימור השירות המיטיב לאזרחים

✅ גמישות העסקה לטובת רווחת העובדים באיזון בין שעות העבודה לשעות המשפחה והפנאי

✅ צמצום הפער של שבוע העבודה בין מדד איכות החיים במדינה ישראל למדינות הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי (OECD)

✅ מניעת שחיקת עובדים שפוגעת ביצרניות ובתפוקות העובדים והעובדות

לפני כשנה נחתם הסכם קיבוצי בין מדינת ישראל לבין ההסתדרות לעניין קיצור שבוע העבודה במשק. בהמשך נחתמו הסכמים קיבוציים מתקנים להסכם הקיבוצי (מסגרת) לפיהם החל מלפני כשלושה חודשים קוצר שבוע עבודתם של העובדים המועסקים מ-42 שעות ל-40 שעות עבודה בשבוע, עבור העובדים שהחלו להיות מועסקים עד אז. זאת על ידי הפחתת חצי שעת עבודה בימים א' עד ד'.

עובדים המועסקים מעל 40 שעות עבודה בשבוע אך פחות מ-42 שעות, כך שלאחר יישום הקיצור, יקוצר שבוע העבודה עבורם על ידי הפחתה של עד חצי שעה ליום בימים א'-ד', כך שלאחר יישום הקיצור, שבוע העבודה החדש של העובדים יעמוד על 40 שעות, ו-173.333 שעות עבודה בחודש, ללא הפחתה בשכר בשל קיצור שבוע העבודה.

בין מטרות ההסכם: העלאת פריון העבודה במגזר הציבורי ובשירות המדינה ובתוך כך שימור השירות המיטיב לאזרחים, גמישות העסקה לטובת רווחת העובדים באיזון בין שעות העבודה לשעות המשפחה והפנאי, צמצום הפער של שבוע העבודה בין מדד איכות החיים במדינה ישראל למדינות הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי (ה OECD) – מניעת שחיקת עובדים שפוגעת ביצרניות ובתפוקות העובדים והעובדות.

קיצור שבוע העבודה חל על העובדים הבאים:

עובדי משרה מלאה חודשיים– היקף העסקה שבועי ערב הקיצור הינו מעל 40 שעות ופחות או שווה ל-42 שעות.  
עובדי משרה חלקית חודשיים– היקף העסקה מחושב בהתאם למשרה מלאה מעל 40 ופחות או שווה ל- 42 שעות בשבוע.
צורת החישוב תתבצע באופן יחסי לחלקיות המשרה.
עובדים שעתיים– היקף המשרה החודשי ערב הקיצור הינו מעל מעל 173.33 ועד 182 שעות.

ההסכם אינו חל על עובדים מסוימים, לתוכן המלא באתר נציבות המדינה, הכנסו >>

https://www.gov.il/he/pages/shortening-working-hours-news

ביום 8.2.2022 פורסם ברשומות חוק סיוע לשדרות וליישובי הנגב המערבי (הוראת שעה)(תיקון מס'7), התשפ"ב-2022, המאריך את הטבת המס לתושבי שדרות ויישובי הנגב המערבי בארבע שנים נוספות (עד שנת 2025). בהמשך לכך, ביום 10.2.2022 פרסמה רשות המסים את ההנחיות ליישום ההטבה, לפיהן תוקף ההטבה הוא מתחילת שנת המס 2022 וחודש פברואר יכלול גם החזר רטרואקטיבי של הפרשים מחודש ינואר (בכפוף לזכאות).

ההטבה מעניקה זיכוי במס הכנסה בשיעור של 20% מההכנסה החייבת במס ועד לתקרה שנתית של 246,120 ₪ בשנת המס 2022. זכאים להטבה תושבי יישובים אשר בתיהם, כולם או חלקם, שוכנים במרחק של עד 7 ק"מ מגדר המערכת המקיפה את רצועת עזה (יישובי עוטף עזה), וכן יישובים ואזורים נוספים שמתקיימים בהם אותם השיקולים הביטחוניים שמתקיימים ביישובי עוטף עזה, בשל סמיכותם לגדר המערכת המקיפה את רצועת עזה. הישובים מבקיעים, ברור חייל ודורות נכללים ברשימת זו של ישובים מוטבים.

את ההטבה ניתן לקבל על ידי פנייה למעסיק והצגת אישור מהמועצה המקומית על מגורים בישוב מזכה. לוח הניכויים המשמש מעסיקים יעודכן בהתאם לשינויים בחוק. שכירים שעובדים אצל יותר ממעסיק אחד יכולים לקבל את ההטבה באמצעות תיאום מס במערכת המקוונת. תושבים בישובים מזכים שטרם ערכו תיאום מס לשנת 2022 מוזמנים לערוך אותם במערכת תיאומי המס המקוונת. כמו כן, רשות המיסים תתקן באופן יזום תיאומי מס שהופקו במהלך חודש ינואר, לפני אישור החוק. האישורים המתוקנים ישלחו בדואר וניתן יהיה להורידם באזור האישי באתר רשות המסים..

יצוין כי היות וכבר בחודש ינואר 2022 פרסמה רשות המסים בישראל על הכוונה להאריך את ההטבה, במערכות השכר של מלם שכר לא בוטלה ההטבה האמורה בשכר ינואר ובחודש פברואר בוצע עדכון תקרה בלבד בהתאם לשיעור עליית המדד.

תפריט נגישות

לקבלת הצעה, השאירו פרטים
ונציג שלנו יחזור אליכם

* שימו לב, אנו מטפלים אך ורק בפניות מלקוחות מלם שכר פלוס (נציגי יחידות שכר/ משאבי אנוש של מעסיקים).
איננו מטפלים בפניות מעובדים המשתמשים במערכות מלם שכר פלוס השונות.
במידה והנך עובד.ת, אנא פנה למעסיקך, והמנע.י מלהשאיר אצלנו פנייה.
* הפתרונות שלנו מותאמים לחברות מעל 50 עובדים