02-6700500 שלוחה 1

רשות המיסים פרסמה מגוון הקלות לציבור בשל המצב הביטחוני במבצע "עם כלביא":

בעקבות פרוץ מלחמת "עם כלביא", ועל מנת להקל על הציבור, הורה מנהל רשות המסים בישראל, על מתן מספר הקלות, כדלקמן:

  • מועדי הגשת הדיווח התקופתי לחודש מאי 2025 במע"מ, ניכויים ומקדמות מס הכנסה יידחו לתאריך 26.6.2025. יצוין כי, ככל שהדוחות ידווחו וישולמו עד לתאריך ה-8.7.2025, לא יוטלו קנסות.
  • יידחה המועד האחרון להגשת דו"חות שנתיים לשנת 2024 ליחידים וחברות עד ליום 31.7.2025, ללא קשר להסדר הארכות למייצגים.
  • המועד האחרון להגשת דו"חות שנתיים לשנת 2023 לחברות בלבד במסגרת הסדר ארכות למייצגים יידחה עד ליום 30.6.2025.
  • דו"חות ליחידים לשנת 2023 ניתן להגיש עד ליום 30.6.2025 ללא קנס או עיצום כספי על פיגור בהגשה.
  • מועד ההגשה של הצהרות הון יידחה בהתאם לדחייה של המועד האחרון להגשת דו"ח שנתי לאותה שנה.
  • ניתן יהיה להגיש דו"חות ניכויים לשנת 2024 (126 ו-856) מבלי לשלם עיצום כספי בגין פיגור בהגשה עד ליום 31.7.2025.
  • המועד האחרון לדיווח ותשלום שנתי מסכם לעסק זעיר בגין שנת 2024 יידחה עד ליום 31.7.2025. יובהר כי המועד האחרון לדיווח ותשלום זה עבור בעלי עסקים שקיבלו מענקי מילואים, דמי לידה או פיצויים בגין נזק עקיף נשאר ללא שינוי, עד ליום 31.8.2025.
  • בכלל מערכי המס, מס הכנסה, ניכויים, מיסוי מקרקעין, מע"מ ומכס לא יוטלו עיקולים חדשים בגין חובות, וכן לא יבוצעו הליכי הוצאה לפועל עד ליום 30.6.2025. מועד זה יעודכן בהתאם למצב הביטחוני. כל זאת, למעט מקרים חריגים באישור של סמנכ"לית בכירה לאכיפת הגבייה בלבד. יודגש, כי הפרשי הצמדה וריבית יחולו על פי החוק ואין מדובר בביטול של עיקולים קיימים או מחיקת חובות אלא רק בעצירת ההליכים האמורים.

ביום 8.2.2022 פורסם ברשומות חוק סיוע לשדרות וליישובי הנגב המערבי (הוראת שעה)(תיקון מס'7), התשפ"ב-2022, המאריך את הטבת המס לתושבי שדרות ויישובי הנגב המערבי בארבע שנים נוספות (עד שנת 2025). בהמשך לכך, ביום 10.2.2022 פרסמה רשות המסים את ההנחיות ליישום ההטבה, לפיהן תוקף ההטבה הוא מתחילת שנת המס 2022 וחודש פברואר יכלול גם החזר רטרואקטיבי של הפרשים מחודש ינואר (בכפוף לזכאות).

ההטבה מעניקה זיכוי במס הכנסה בשיעור של 20% מההכנסה החייבת במס ועד לתקרה שנתית של 246,120 ₪ בשנת המס 2022. זכאים להטבה תושבי יישובים אשר בתיהם, כולם או חלקם, שוכנים במרחק של עד 7 ק"מ מגדר המערכת המקיפה את רצועת עזה (יישובי עוטף עזה), וכן יישובים ואזורים נוספים שמתקיימים בהם אותם השיקולים הביטחוניים שמתקיימים ביישובי עוטף עזה, בשל סמיכותם לגדר המערכת המקיפה את רצועת עזה. הישובים מבקיעים, ברור חייל ודורות נכללים ברשימת זו של ישובים מוטבים.

את ההטבה ניתן לקבל על ידי פנייה למעסיק והצגת אישור מהמועצה המקומית על מגורים בישוב מזכה. לוח הניכויים המשמש מעסיקים יעודכן בהתאם לשינויים בחוק. שכירים שעובדים אצל יותר ממעסיק אחד יכולים לקבל את ההטבה באמצעות תיאום מס במערכת המקוונת. תושבים בישובים מזכים שטרם ערכו תיאום מס לשנת 2022 מוזמנים לערוך אותם במערכת תיאומי המס המקוונת. כמו כן, רשות המיסים תתקן באופן יזום תיאומי מס שהופקו במהלך חודש ינואר, לפני אישור החוק. האישורים המתוקנים ישלחו בדואר וניתן יהיה להורידם באזור האישי באתר רשות המסים..

יצוין כי היות וכבר בחודש ינואר 2022 פרסמה רשות המסים בישראל על הכוונה להאריך את ההטבה, במערכות השכר של מלם שכר לא בוטלה ההטבה האמורה בשכר ינואר ובחודש פברואר בוצע עדכון תקרה בלבד בהתאם לשיעור עליית המדד.

לקבלת הצעה, השאירו פרטים
ונציג שלנו יחזור אליכם