02-6700500 שלוחה 1

שינוי מבנה שבוע העבודה בעוז לתמורה בשנה"ל תשפ"ה

באגרת המידע של מלם שכר פלוס לחודש אוקטובר 2024 פורסם בהרחבה על אודות הסכם קיבוצי כללי בדבר עדכון תנאי העסקה של עובדי הוראה בחטיבות העליונות שנחתם ביום 23.9.2024 (להלן: ההסכם). ביום 10.10.2024 פרסמו אגף בכיר כספים תחום משכורות לעובדי הוראה ואגף בכיר כוח אדם בהוראה שבמשרד החינוך חוזר לבעלויות תשפ"ה/5 עם הוראות ביצוע להסכם.

לפי סעיף 8 להסכם, החל משנת הלימודים תשפ"ה יחול שינוי במבנה שבוע עבודה של עובדי הוראה המועסקים בתנאי רפורמת עוז לתמורה, כדלקמן:

  • בסיס המשרה של מורה המועסק בהיקף משרה של 100% יהיה 38 ש"ש (במקום 40 ש"ש).
  • ההרכב של 38 השעות השבועיות יהיה כדלהלן:
    –  25 שעות הוראה פרונטאלית בפני כיתה
    –  3 שעות פרטניות, בהן יעבוד המורה עם קבוצה של עד 3 תלמידים או, לפי החלטה של צוות
        פדגוגי בראשות מנהל בית הספר – עד 5  תלמידים. השעות הפרטניות ישמשו לצורך מתן 
        תגבור לימודי, הרחבה והעמקה למגוון תלמידים ולהעמקת השיח המשמעותי בין המורה
        לתלמידיו.
    –  10 שעות תומכות הוראה, בהן ישהה המורה בבית הספר ויעסוק בפעילויות הבאות:

           א. ישיבות עבודה (2 ש"ש)
           ב. השתלמויות צוותיות (2 ש"ש)
           ג. שיחות עם הורים (1 ש"ש)
           ד. הכנת חומרי הוראה, בדיקת עבודת ומבחנים
               (5 ש"ש).

  • מורה המועסק בתנאי הרפורמה במשרה חלקית יועסק לפי טבלת שבוע עבודה למורים המועסקים במשרה חלקית המצורפת כנספח א' להסכם זה. טבלה זו תחליף את הטבלה המצורפת כנספח ג' להסכם רפורמת עוז לתמורה.
  • במקום נספח א' להסכם רפורמת עוז לתמורה (שבוע עבודה למורות אמהות) יבוא נספח ב' להסכם זה.
  • במקום נספח ב' להסכם רפורמת עוז לתמורה (שבוע העבודה למורים הזכאים להפחתת שעות בשל גיל) יבוא נספח ג' להסכם זה.
  • בעניינו של עובד הוראה המועסק בשנת הלימודים תשפ"ה בהיקף משרה העולה על ,100% מוסכם כי שינויים בהיקף משרתו הנובעים ממעבר ממבנה שבוע העבודה שהיה קיים ערב חתימת הסכם זה למבנה שבוע עבודה האמור לעיל, לא יהוו בסיס לטענה בדבר פגיעה במחויבות להיקף משרה.


ביום 13.11.2024 פרסם משרד החינוך חוזר עם הנחיות ודגשים באשר לשינוי מבנה שבוע העבודה בעוז לתמורה בשנת הלימודים תשפ"ה, כדלקמן:
דגשים לגבי שבוע העבודה החדש בעוז לתמורה החל משנה"ל תשפ"ה

  • מורה אם:
    – מספר השעות הפרונטאליות המזכות בתוספת אם הוא ללא שינוי.
    – מורה מתחת לגיל 50 המלמדת 19 שעות ממשיכה להיות זכאית לתוספת אם, מורה בגיל 50-55 המלמדת 18 שעות ממשיכה להיות זכאית לתוספת אם, ומורה בגיל 55 ומעלה המלמדת 16 שעות ממשיכה להיות זכאית לתוספת אם.
  • העסקה בשליש משרה:
    מספר השעות הפרונטאליות (השלמות) המינימלי העומד ברף העסקה לשם צבירת זכויות, ותק וכדומה הינו ללא שינוי –
    – 8 ש"ש למועסקים בטבלת שבוע העבודה מתחת לגיל 50 ובגיל 50-55.
    – 7 ש"ש למועסקים בטבלת שבוע העבודה לגילאי 55 ומעלה.
  • העסקה בהיקפי משרה הנמוכים מ- 4 ש"ש: מבנה שבוע העבודה החדש כולל שעות פרטניות ושעות תומכות הוראה גם לעו"ה המועסק פחות מ-4 ש"ש (ולא רק ש"ש פרונטאליות).


עדכון היקף המשרה של עובדי ההוראה ברפורמת עוז לתמורה

א. יעודכן למורים (ולא למנהלים) בסיס המשרה ומבנה שבוע העבודה, בהתאם לטבלאות שבוע העבודה החדשות.

ב. מורה, אשר לאחר עדכון מבנה שבוע העבודה היקף משרתו הצטמצם, ביחס להיקף המשרה שנקבע לו לשנת הלימודים תשפ"ה טרום השינוי, ובהתקיים הכללים בסעיף ג' להלן, יתווסף לו
עד 1 ש"ש פרונטאלית להוראה, על מנת לשמור על היקף משרתו. יודגש כי, לעיתים ניתן להוסיף חצי ש"ש או רבע ש"ש וכדומה, על מנת לעמוד בהיקף המשרה המתחייב.

ג. הכללים בעניין תוספת ש"ש לעובד הוראה –

  • הש"ש הפרונטאלית שנוספה היא שעת הוראה בפועל בבית הספר, בה המורה ילמד בכתה והיא תשובץ במערכת השעות של המורה ושל התלמידים. לדוגמה, תוספת של 0.5 ש"ש ניתן ליישם באמצעות 1 ש"ש לימוד פעם בשבועיים. למען הסר ספק, ככל שתוספת ש"ש זו גוררת הגדלה של שעות פרטניות או שעות שהיה, בהתאם לטבלת מבנה שבוע העבודה, על העובד
    לבצע גם אותן בבית הספר, בהתאם לכללים.
  • עפ"י סעיף 8 (ה) להסכם הקיבוצי, המתייחס לעו"ה המועסק מעבר ל- 100% משרה – שינויים
    בהיקף המשרה הנובעים ממעבר ממבנה שבוע העבודה שהיה קיים ערב ההסכם הקיבוצי
    למבנה שבוע העבודה החדש, אינם מהווים בסיס לטענה לפגיעה במחויבות להיקף משרה.
  • יובהר כי עובד הוראה יכול לבחור שלא להוסיף ש"ש פרונטאליות. במקרה זה, היקף משרתו ישתנה (יקטן ברוב המקרים) בהתאם לבסיס המשרה החדש.

ביום 8.2.2022 פורסם ברשומות חוק סיוע לשדרות וליישובי הנגב המערבי (הוראת שעה)(תיקון מס'7), התשפ"ב-2022, המאריך את הטבת המס לתושבי שדרות ויישובי הנגב המערבי בארבע שנים נוספות (עד שנת 2025). בהמשך לכך, ביום 10.2.2022 פרסמה רשות המסים את ההנחיות ליישום ההטבה, לפיהן תוקף ההטבה הוא מתחילת שנת המס 2022 וחודש פברואר יכלול גם החזר רטרואקטיבי של הפרשים מחודש ינואר (בכפוף לזכאות).

ההטבה מעניקה זיכוי במס הכנסה בשיעור של 20% מההכנסה החייבת במס ועד לתקרה שנתית של 246,120 ₪ בשנת המס 2022. זכאים להטבה תושבי יישובים אשר בתיהם, כולם או חלקם, שוכנים במרחק של עד 7 ק"מ מגדר המערכת המקיפה את רצועת עזה (יישובי עוטף עזה), וכן יישובים ואזורים נוספים שמתקיימים בהם אותם השיקולים הביטחוניים שמתקיימים ביישובי עוטף עזה, בשל סמיכותם לגדר המערכת המקיפה את רצועת עזה. הישובים מבקיעים, ברור חייל ודורות נכללים ברשימת זו של ישובים מוטבים.

את ההטבה ניתן לקבל על ידי פנייה למעסיק והצגת אישור מהמועצה המקומית על מגורים בישוב מזכה. לוח הניכויים המשמש מעסיקים יעודכן בהתאם לשינויים בחוק. שכירים שעובדים אצל יותר ממעסיק אחד יכולים לקבל את ההטבה באמצעות תיאום מס במערכת המקוונת. תושבים בישובים מזכים שטרם ערכו תיאום מס לשנת 2022 מוזמנים לערוך אותם במערכת תיאומי המס המקוונת. כמו כן, רשות המיסים תתקן באופן יזום תיאומי מס שהופקו במהלך חודש ינואר, לפני אישור החוק. האישורים המתוקנים ישלחו בדואר וניתן יהיה להורידם באזור האישי באתר רשות המסים..

יצוין כי היות וכבר בחודש ינואר 2022 פרסמה רשות המסים בישראל על הכוונה להאריך את ההטבה, במערכות השכר של מלם שכר לא בוטלה ההטבה האמורה בשכר ינואר ובחודש פברואר בוצע עדכון תקרה בלבד בהתאם לשיעור עליית המדד.

לקבלת הצעה, השאירו פרטים
ונציג שלנו יחזור אליכם

* שימו לב, אנו מטפלים אך ורק בפניות מלקוחות מלם שכר פלוס (נציגי יחידות שכר/ משאבי אנוש של מעסיקים).
איננו מטפלים בפניות מעובדים המשתמשים במערכות מלם שכר פלוס השונות.
במידה והנך עובד.ת, אנא פנה למעסיקך, והמנע.י מלהשאיר אצלנו פנייה.
* הפתרונות שלנו מותאמים לחברות מעל 50 עובדים