בסוף חודש ינואר – תחילת חודש פברואר 2025, הפיץ אגף השכר והסכמי עבודה מספר חוזרים בנושא עדכון שכר לעובדים בכירים במגזר הציבורי, לפיהם:
- ביום 23.12.2024 התקבל חוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנת התקציב 2025) (הקפאת שכר נושאי משרה ברשויות השלטון וברשויות המקומיות בשנת 2025), התשפ"ה – 2024. על פי האמור בחוק לא יעלה שכר היסוד של נושאי המשרה, כולל שרים וסגני שרים, כך ששכרם שעודכן ביום 1.1.2023 ממשיך לחול.
- יצוין כי בשל המצב הכלכלי ועל רקע הסכמות שגובשו עם הסתדרות העובדים הכללית החדשה, המדינה מקדמת בעת הזו חקיקה שצפויה להוביל להשתתפותם של העובדים ובעלי תפקיד בשירות הציבורי בצעדים לייצוב המצב הפיסקלי במדינה במהלך השנים 2025 ו-2026, כמפורט בפרק ח׳ להצעת חוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנת התקציב 2025), התשפ״ה-2024. זאת, בנוסף לחקיקה המקודמת להקפאה והפחתת דמי הבראה במשק בשנת 2025, כמפורט בפרק ט׳ להצעת החוק האמורה.
- למען הסר ספק, אין באמור כאן כדי לגרוע מקידום חקיקה כאמור אשר עתידה לחול גם על העובדים שרמת שכרם תעודכן לפיו. בכלל זה, הפחתת השכר המוצעת בפרק ח׳ האמור צפויה לחול על השכר ברמתו המעודכנת, כפי שתהיה בתקופות שלגביהן תחול ההפחתה או בעדן.
- לאור האמור, החל מיום 01.01.2025 שכר הבכירים במגזר הציבורי יעודכן כדלקמן:
- עבור עובדים בכירים ששכרם צמוד לשכר סגן שר שהחלו עבודתם לפני 1.6.1996 – אין עדכון שכר;
- עבור עובדים בכירים שהחלו עבודתם החל מ-1.6.1996 – שכרם יעודכן לפי שיטת ההצמדה כדלקמן:

יצוין כי, העדכון לעיל מתייחס לעובדים בכירים במשרדי הממשלה וברשויות המקומיות, מנהלים כלליים במשרדי הממשלה ונושאי תפקידים מקבילים, עובדים המועסקים בחוזים דירוגיים ברשויות המקומיות, עוזר בכיר לראש רשות, עוזר בכיר למנכ"ל רשות.
- שכר יועצים משפטיים המועסקים על-פי חוזים אישיים יעדכן לפי מועדי תחילת עבודתם ושיטת הצמדת שכרם כדלקמן:
- שכר מנכ"לים בתאגידים הסטטוטוריים, ששכרם צמוד מדד המחירים לצרכן, יעודכן בשיעור של 3.24%. עדכון זה רלוונטי רק למנכ"לים ועובדים בכירים בתאגידים הסטטוטוריים שמונו מיום 31.01.2001, אשר שכרם מתעדכן פעם בשנה בחודש ינואר, על פי השינוי במדד. יצוין כי, העדכון חל רק על מנכ"לים ועובדים בכירים שחוזה העסקתם אושר על ידי הממונה על השכר.