מעסיקים, הידעתם?
מי המדינה שמסתפקת בהעסקת עובדים בפחות מ 30 שעות לשבוע ומי ממש מגזימה, עם 56 שעות בשבוע?
נתחיל בישראל!
38.7 שעות בחודש – זהו ממוצע שעות העבודה של העובדים השכירים בישראל, וכשמשווים את הנתון הזה לממוצע שעות העבודה השבועיות של 108 המדינות החברות ב ILO – ארגון העבודה הבינלאומי, שעומד על 43.9,
ברור שאנחנו נמצאים במקום טוב מתחתיו.
אז לפי המחקר האחרון שביצעו ב ILO, המדינה שמעסיקה עובדים שכירים הכי הרבה שעות בשבוע היא – הודו, עם 56 שעות, ואילו המדינה שמעסיקה שכירים בהכי מעט שעות בשבוע היא – הולנד, עם 29.8 שעות שבועיות (בממוצע בין השנים 2021-2023).
ארגון ה ILO עדכן שעבודה של יותר מ 48 שעות שבועיות, נחשבת מופרזת על פי תקניו ומשפיעה לשלילה על בריאות העובדים, בטיחותם, הפרודוקטיביות שלהם ועל האיזון בין עבודה לחיים הפרטיים.
מעניין לנתח את הנתונים על פי אזורים בעולם, ומסתבר שארבע מתוך חמש המדינות שמובילות את טבלת שעות העבודה החודשיות, הן מדינות מאזור אסיה-פסיפיק: הודו, בהוטן, בנגלדש וקמבודיה, ומהצד השני, המדינות שמאפשרות מעט שעות עבודה שבועיות הן המדינות האירופאיות.
נזכיר שאצלנו בישראל, מקובל להתייחס לשבוע העבודה שמתחיל ביום א' ומסתיים במוצאי שבת בחצות, ואורכו של שבוע עבודה הוא 42 שעות במגזר הפרטי, ו- 40 שעות במגזר הציבורי (החל מיום 01.09.2024).
הקפדה על הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה היא קריטית לכל ארגון באשר הוא.
Credit: Visualcapitalist
International Labour Organization